Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
ΣΥΡΙΖΑ / Να στελεχωθούν επαρκώς τα ΑΤ για περιστατικά έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Να στελεχωθούν επαρκώς τα ΑΤ για περιστατικά έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Ο αριθμός γυναικοκτονιών, της ακραίας μορφής έμφυλης βίας, αυξάνεται δραματικά, όπως και ο αριθμός των δικογραφιών που αφορούν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας», τονίζει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, με θέμα: «Άμεση και επιτακτική η ανάγκη για αποτελεσματική προστασία των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας από  την ΕΛΑΣ».

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνει στη συνέχεια ότι «αυτό, από την άλλη, δείχνει ότι το ελληνικό κίνημα “me too” βοήθησε τα θύματα να νιώσουν τη δύναμη να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές σπάζοντας το καθεστώς τρομοκρατίας του κακοποιητή και τα συντηρητικά κοινωνικά ταμπού που τρέφονται από την πατριαρχία», για να συμπληρώσει ότι «το μείζον ζήτημα που ανακύπτει, όμως, είναι κατά πόσο η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί προκειμένου οι γυναίκες – θύματα να προστατευτούν αποτελεσματικά και αυτό να λειτουργήσει όχι μόνο κατασταλτικά αλλά και προληπτικά όσον αφορά τις γυναικοκτονίες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει αναφέρει στη συνέχεια ότι «προφανώς, η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας, αλλά αποτελεί έναν από τους σημαντικούς κρίκους των οργάνων της Πολιτείας. Η ίδρυση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά από μόνο του προφανώς δεν επαρκεί. Η κατάλληλη στελέχωση, η διαρκής εκπαίδευση των υπηρετούντων, η διασύνδεση με όλα τα αστυνομικά τμήματα, η σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη των γυναικών – θυμάτων έμφυλης βίας παραμένει ζητούμενο που χρήζει άμεσης διευθέτησης όπως και ο τρόπος χειρισμού καταγγελιών από τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας καθόσον καταγγέλλονται στη δημόσια σφαίρα περιστατικά ελλιπούς και λανθασμένης αντιμετώπισης περιστατικών».

Ο βουλευτής ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποιος είναι ο χρονοπρογραμματισμός για την πλήρη στελέχωση των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας στην Ελληνική Αστυνομία;

2. Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί προκειμένου στα αστυνομικά τμήματα της χώρας να εφαρμόζεται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τα περιστατικά έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL