Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Φωτιά στη Σαμοθράκη / Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Επί τόπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Σαμοθράκη / Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Επί τόπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις

screenshot/youtube

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος στη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ορεινό και δύσβατο σημείο, όπου μόνο πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα μπορούν να προσεγγίσουν, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxCHYgYH_1A

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

https://www.youtube.com/watch?v=ClgIZrlXU4E

Σύμφωνα μάλιστα με thesstoday.gr 300 εθελοντές πυροσβέστες βρίσκονται στο βουνό ανά ομάδες. Το ίδο μέσο αναφέρει ότι το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές.

https://www.youtube.com/watch?v=SF8Q-E3yMqE

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης, Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο thesstoday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=PuJe6jt5ZjA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL