Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ηλεκτρικό ρεύμα / Οριζόντια επιδότηση χωρίς κριτήρια τον Ιούλιο για οικιακούς καταναλωτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλεκτρικό ρεύμα / Οριζόντια επιδότηση χωρίς κριτήρια τον Ιούλιο για οικιακούς καταναλωτές

ΔΕΗ

Σε αγωνιώδη προσπάθεια να μετριάσει το πολιτικό κόστος από την ακρίβεια στην ενέργεια αποδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί ένα σχεδόν έτος άφησε ανεξέλεγκτους τους παρόχους να αισχροκερδούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα, αφού «εξαφάνισε» την ρήτρα αναπροσαρμογής, αποδέχθηκε πλέον ότι δεν μπορεί να επιδοτήσει τους παρόχους, αλλά είναι ανάγκη για την πολιτική της επιβίωση να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η στήριξη των καταναλωτών απέναντι στην ακρίβεια (ο εναρμονισμένος πληθωρισμός είναι ήδη στο 12% και την Παρασκευή αναμένεται νέο "χαστούκι" από την ΕΛΣΤΑΤ) θα διευρυνθεί τον Ιούλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, επιδοτούνται:

  • οικιακοί λογαριασμοί όλων των κατοικιών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο μηνιαίας κατανάλωσης, με 200 ευρώ/μεγαβατώρα ή 240 ευρώ/μεγαβατώρα αν πρόκειται για δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου
  • επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kva (αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.α.) με 192 ευρώ/μεγαβατώρα
  • αγροτικά τιμολόγια με 213 ευρώ/μεγαβατώρα
  • επαγγελματικά/βιομηχανικά με ισχύ παροχής άνω των 35 kva με 148 ευρώ/μεγαβατώρα

Ο κ. Σκρέκας εξάλλου αναφέρθηκε και στην απειλή διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Όπως υποστήριξε, υπάρχει «ικανοποιητική» ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. H νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος Ιουλίου.

Για το φυσικό αέριο, επιδοτούνται οι επαγγελματικές και βιομηχανικές καταναλώσεις με 30 ευρώ/μεγαβατώρα

Συνέχισε επίσης να «μουτζουρώνει» την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με... λιγνίτη. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, είναι σε πλήρη λειτουργία οι «διαθέσιμες» λιγνιτικές μονάδες και τον Σεπτέμβριο προστίθεται η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL