Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Νέα Σμύρνη / Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. – Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Σμύρνη / Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. – Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος»

Νέα Σμύρνη
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επιβεβαιώθηκε το φιάσκο μεγατόνων της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά στην περίπτωση του «Ινδιάνου» και των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, καθώς με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, παύουν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος συνελήφθη και παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά μήνες κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου του 2021 στην Νέα Σμύρνη, μετά τη μαζική πορεία στην περιοχή, ενάντια στην αστυνομική βία.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 31χρονου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», «της έκρηξης κατά συναυτουργία, «της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου στους ανθρώπους», «της διατάραξης της κοινής ειρήνης», «της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή» και της «εξύβρισης από κοινού».

Ωστόσο αποδείχτηκε πως την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σημερινή εξέλιξη, εκθέτει όχι μόνο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τους αστυνομικούς, που χειρίστηκαν την υπόθεση, αλλά και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία τους κάλυπτε. Η σύλληψη του 31χρονου από την αστυνομία βασίστηκε στην κατάθεση - προϊόν μυθοπλασίας του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του 31χρονου, ο οποίος τελικά, ανακάλεσε την αρχική του μαρτυρία.

Στην απαλλαγή του «Ινδιάνου» από τις κατηγορίες, καθοριστικό ρόλο έπαιξε βίντεο που προσκόμισε η υπεράσπιση, από εστιατόριο στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη την ώρα που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Για την ίδια υπόθεση, προς υπεράσπιση του 31χρονου, κατέθεσαν πέντε μάρτυρες.

Σαράκης: Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι εμπνευστές της άθλιας υπόθεσης

Με αφορμή την απαλλαγή των κατηγοριών του Αλέξανδρου Μ. ο συνήγορός του, Παύλος Σαράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης».

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Σαράκη

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος-Δικαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL