Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Επεισόδια Νέα Σμύρνη / Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος» - Έκθετη η αστυνομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επεισόδια Νέα Σμύρνη / Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος» - Έκθετη η αστυνομία

Αστυνομικοί της ομάδας Δράση στη Νέα Σμύρνη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας προκύπτουν από το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος», ο 30χρονος που είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος παρέμεινε επί επτά μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχουν από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού.

Στον «Ινδιάνο» αποδόθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού με μόνη την κατάθεση του γαμπρού του και ενώ υπήρχαν μάρτυρες αλλά και βίντεο που τον έδειχναν εκείνη την ημέρα που έγιναν τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, να βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται νέα απόφαση του Συμβουλίου για το εάν ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί τελικά σε δίκη.

Παύλος Σαράκης: Κατηγορήθηκε δόλια ένας αθώος πολίτης

Ο δικηγόρος του 30χρονου με δήλωσή του επισημαίνει ότι ένας αθώος πολίτης κατηγορήθηκε δόλια και η προφυλάκισή του «με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν».

Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη», σημείωσε ο Παύλος Σαράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL