Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.6°C
2 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C24.3°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C22.1°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
2 BF 41%
Νέα Σμύρνη / Στη φυλακή παραμένει ο «Ινδιάνος» - Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Σμύρνη / Στη φυλακή παραμένει ο «Ινδιάνος» - Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Σύλληψη για Νέα Σμύρνη
EUROKINISSI

Απέρριψε η 13η τακτική ανακρίτρια την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο 30χρονος προφυλακισμένος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού την ομάδας Δράση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Ο αποκαλούμενος ως «Ινδιάνος», παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί στοιχεία που αμφισβητούν την εμπλοκή του, θα παραμείνει προφυλακισμένος.

Ο 30χρονος επικαλούνταν στην αίτησή του οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα, βρισκόταν στην Ελευσίνα. Παράλληλα, αναφερόταν στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του.

Η 13τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, απέρριψε ως «αβάσιμη» την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Παύλος Σαράκης. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στην πρόταση του προς την ανακρίτρια ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του και παρά το γεγονός πως τόσο από οπτικοακουστικό υλικό όσο και από καταθέσεις φιλικών προσώπων του 30χρονου προκύπτει σύμφωνα με την υπεράσπιση ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Η ανακρίτρια στην απόφαση της επικαλείται συμπληρωματικής εξέτασής του, του βασικού μάρτυρα, πρώην γαμπρού του 30χρονου, ο οποίος «ενέμεινε στην αρχική του κατάθεση» και υποστήριξε «ότι προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λόγω φόβου». «…Με αυτό το δεδομένο δεν συντρέχει ανασκευή της αρχικής του κατάθεσης…» επισημαίνεται στην απορριπτική διάταξη της ανακρίτριας.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μάρτυρας το 2014, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 μηνών επειδή πραγματοποιούσε ψευδή τηλεφωνήματα στην αστυνομία για δήθεν επιθέσεις αναρχικών σε συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την αίτηση αποφυλάκισης του «Iνδιάνου», η εμπλοκή του στο συμβάν προέκυψε «αποκλειστικά και μόνο» από την κατάθεση που έδωσε στις 10 Μαρτίου ο πρώην γαμπρός του, ο οποίος πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για «ψυχικά ασταθή άνθρωπο».

Οι δυο τους σύμφωνα με την αίτηση αποφυλάκισης είχαν διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, αλλά «δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε να παραπλανήσεις τις αστυνομικές/δικαστικές αρχές εμπλέκοντάς με, με τόσο εξόφθαλμα ψεύδη σε μία τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση που απασχόλησε και απασχολεί την κοινή γνώμη, με μοναδικό σκοπό να με βλάψει, θεωρώντας με αποκλειστικά υπαίτιο για τον χωρισμό του από την αδελφή μου, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι άδικα κρατούμενος στο Κ.Κ. Τρικάλων και να απολέσω την εργασία μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL