Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Σαγκάη / Τι λέει για το εξαιρετικά σκληρό lockdown Έλληνας κάτοικος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαγκάη / Τι λέει για το εξαιρετικά σκληρό lockdown Έλληνας κάτοικος

Κίνα κορωνοϊός
EPA/ALEX PLAVEVSKI

Σημαντικές πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη με το πρωτοφανούς σκληρότητας lockdown έδωσε ο Γιώργος Μαρκετάκης που ζει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «από την 1η Απριλίου είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το διαμέρισμα για 40 ώρες, επειδή είχαμε ένα κρούσμα στην πολυκατοικία και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω μέχρι να το απομακρύνουν».

Ο Έλληνας, ο οποίος ζει στη Σαγκάη τα τελευταία χρόνια, εξήγησε η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν πολύ μεγάλη ξαφνικά. «Όταν εδώ και δύο χρόνια δεν έχεις κρούσματα και από το 0  πας στο 25.000 είναι πολλά τα κρούσματα», εξήγησε ο Γιώργος Μαρκετάκης.

Όσον αφορά στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το ρομπότ και τους αστυνομικούς με ειδικές στολές να απομακρύνουν πολίτες θετικούς στον κορωνοϊό αλλά και τη θανάτωση ακόμα και κατοικιδίων και μάλιστα με πολύ άγριο τρόπο, ο Γιώργος Μαρκετάκης εξήγησε ότι αυτές οι εικόνες ήταν στην αρχή της έκρηξης του κορωνοϊού και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά κουλτούρας και ότι η χρήση του ρομπότ είναι πολύ συνηθισμένη στη Σαγκάη.

Όπως είπε ο Έλληνας που μένει στην περιοχή το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και ειδικά οι άνω των 60 χρονών είναι με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστοι. «Σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν στα κρούσματα, το zero policy», εξήγησε ο Γιώργος Μαρκετάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL