Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Βόλος / Πρώτες διώξεις για τους αρνητές κορωνοϊού που απειλούσαν με ένοπλο αγώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Πρώτες διώξεις για τους αρνητές κορωνοϊού που απειλούσαν με ένοπλο αγώνα

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
INTIME NEWS

Δίωξη για διέγερση στη διάπραξη εγκλημάτων και διέγερση σε ανυπακοή, ασκήθηκε σε αρνητές του κορωνοϊού που συμμετείχαν στην ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Οι κατηγορούμενοι που θα κληθούν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου,  απειλούσαν με ένοπλο αγώνα και εκτελέσεις «προδοτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το magnesianews, δέκα άτομα από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είχαν καταθέσει το 2021 τις λεγόμενες «ιερές δηλώσεις» στις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για ένα παραληρηματικό κείμενο 20 σελίδων μέσω του οποίου καλούσαν τους πολίτες σε «ένοπλο αγώνα» και απειλούσαν ακόμα και με εκτελέσεις μεταναστών και «προδοτών», που όπως έλεγαν,ευθύνονται για την οικονομική και για την υγειονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, και ο ολόκληρος ο πλανήτης.

Στην «ιερή δήλωση», μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι το άρθρο 120 του Συντάγματος «μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού» και ακόμα ότι «Θα βρίσκομαι σε ενάσκηση καθήκοντος και συνεχώς διατηρώ το δικαίωμά μου και την υποχρέωσή μου στην οπλοκατοχή και τη διαρκή ετοιμότητα».

Οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούσαν  από τις αστυνομικές αρχές να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:  «…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών) για τα οποία σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που τυχόν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις μου. Να με ενημερώνετε συνεχώς για τα όποια ευρήματά σας με επίσημες και νόμιμες διαδικασίες στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πεδίο με τα στοιχεία μου».

Υπενθυμίζεται ότι άτομα που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όταν τον Δεκέμβριο του 2021, είχαν κάνει έφοδο σε γυμνάσιο της Κατερίνης και είχαν βάλει χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου γιατί εφάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL