Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πιερία / Αρνητές κορωνοϊού πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή γυμνασίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία / Αρνητές κορωνοϊού πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή γυμνασίου

Πιερία ψεκασμένοι
screenshot

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στο Αιγίνιο Πιερίας, που δείχνει ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει με τους αρνητές κορωνοϊού.

Άτομα που εμφανίστηκαν ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του Γυμνασίου της περιοχής και τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει, βάζοντάς τον σε αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου μάλιστα τους συνάντησαν και άλλοι αρνητές που διαμαρτύρονταν για την υποχρέωση χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ από τα παιδιά στο σχολείο.

Στο μεταξύ σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»,  που το πρωί πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

«Φτάσαμε στον τέλειο παραλογισμό. Οι παράνομοι να συλλαμβάνουν έναν Έλληνα πολίτη και να τον οδηγούν στον νόμο» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, μιλώντας για το απίστευτο αυτό επεισόδιο.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τα άτομα που προχώρησαν στη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. Ωστόσο, ανέφερε ότι στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν και γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο.

Σε μηνύσεις προτίθεται να προχωρήσει η ΕΛΜΕ Πιερίας, όπως ανέφερε στον Status Fm ο πρόεδρος των καθητητών του νομού Χρήστος Αντωνίου. «Να είναι το πρώτο και το τελευταίο, να μην ξαναγίνει» τόνισε για το απίστευτο περιστατικό. «Η κοινωνία πάει στα χειρότερα. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα έρθει ένας πολίτης με πιστόλι και θα απειλεί τον εκπαιδευτικό που κάνει τη δουλειά του; Αυτό είναι εκτός λογικής» υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?v=gURC5bhTbA0

 

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter την επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης από την Πιερία. Παράλληλα, ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Νίκος Φίλης: Ο εθνικισμός δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό

Τη συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης. Εξέφρασε την ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύλληψή τους και ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.
 
«Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
«Έτσι θέριεψαν τα “άνθη του κακού” στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης» υπογραμμίζει ο Νίκος Φίλης.
 

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό, κατά το οποίο αρνητές της πανδημίας, του κορωνοϊού και του εμβολιασμού έχουν προσπαθήσει να παραστήσουν τους «σερίφηδες». 

Στις αρχές του μήνα, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης τέσσερα άτομα με ρούχα που προσομοίαζαν στην στολή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και ήταν γεμάτα με ελληνικές σημαίες και θυρεούς είχαν  εμφανιστεί ως «Συνταγματική Αστυνομία» σε διαγνωστικό κέντρο που διενεργούσε τεστ απαιτώντας από το προσωπικό «νομιμοποιητικά έγγραφα και άδειες».

Σημειώνεται τέλος ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στους δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η οποία προτείνει τρόπους αντίδρασης κατά των μέτρων για την πανδημία. Η κατηγορία σε βάρος των δύο προσώπων αφορά τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή, με βάση στοιχεία που απέστειλε στην Εισαγγελία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL