Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Κομισιόν / Ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των μεταναστών στο νέο καταυλισμό της Λέσβου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κομισιόν / Ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των μεταναστών στο νέο καταυλισμό της Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΙ
screenshot / Youtube

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας στον νέο υπό κατασκευή καταυλισμό μεταναστών στο νησί της Λέσβου που σχεδιάζεται σε μια δασώδη περιοχή δίπλα σε χωματερή, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής στη euractiv.com.

Η δήλωση έγινε με αφορμή επιτόπιο ρεπορτάζ που έκαναν οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας Natasha Foote και Σαράντης Μιχαλόπουλος, οι οποίοι όπως αναφέρουν προσπάθησαν να φτάσουν στο νέο καταυλισμό αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια μετά από αρκετά χιλιόμετρα απροσπέλαστων χωματόδρομων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τοποθεσία όπου κατασκευάζεται ο νέος καταυλισμός – αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022- εγείρει σοβαρές ανησυχίες, καθώς θα βρίσκεται σε περιοχή Natura και κοντά στον ΧΥΤΑ του νησιού.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε στη euractiv ότι η Κομισιόν είναι ενήμερη για τις ανησυχίες που σχετίζονται με την τοποθεσία του κέντρου. «Η Επιτροπή αναμένει ότι οι ελληνικές αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια και την περιβαλλοντική αξιολόγηση των νέων εγκαταστάσεων, θα λάβουν υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των μελλοντικών κατοίκων και θα συνεχίσει να το παρακολουθεί στενά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», ανέφερε.

Επισημαίνεται ότι η Κομισιόν 155 εκατομμύρια ευρώ στις ελληνικές αρχές για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής στα ελληνικά νησιά της Λέσβου και της Χίου τον Μάρτιο του 2021.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL