Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.2°C16.5°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.5°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.1°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C15.5°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C13.9°C
0 BF 82%
Συναυλία ειρήνης / Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το τραγούδι που σμίγει τους λαούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναυλία ειρήνης / Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το τραγούδι που σμίγει τους λαούς

Στόχος έντονης υπονόμευσης και συκοφάντησης έγιναν η αντιπολεμική συναυλία της Τρίτης 29 Μαρτίου και ο φορέας που τη διοργανώνει, Αλληλεγγύη για Όλους. Από όψιμα τρολς του Διαδικτύου μέχρι επώνυμα πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε αδικαιολόγητα σκληρή κριτική, την ώρα που η ίδια η Αλληλεγγύη για Όλους έχει πάρει σαφή θέση εδώ και καιρό κατά του πολέμου στην Ουκρανία και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ήδη από τις 4 Μαρτίου πήρε πρωτοβουλία για καμπάνια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, επισημαίνοντας  ότι «καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για… αλληλεγγύη

Τελευταία περίπτωση επίθεσης στην Αλληλεγγύη για Όλους ήταν η επίθεση προς τη Θεανώ Φωτίου. Η Ομάδα Αλήθειας υποστηρίζει πως το τηλέφωνο της Αλληλεγγύης για Όλους είναι στο όνομα της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κάτι που αναπαρήγαγε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός. Η Θεανώ Φωτίου, σε ανακοίνωσή της, πληροφορεί τη Ν.Δ. ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. «Είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη Ν.Δ. Κι αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει» καταλήγει.

Θέμα Ψαριανού από την Αλληλεγύη

Ίσως η πιο χυδαία επίθεση ήταν αυτή του -μετακλητού του Κ. Μητσοτάκη- Γρηγόρη Ψαριανού. Αναρτώντας μια παραποιημένη αφίσα με αγκυλωτό σταυρό και σφυροδρέπανο (σαφή ένδειξη της θεωρίας των «δύο άκρων»), άλλαξε το όνομα της εκδήλωσης σε «συναυλία ξεπλύματος Αδόλφου Πούτιν», ενώ χαρακτήρισε τους καλλιτέχνες «φασισταριά" και "υπεραμόρφωτους».

Απαντώντας, η Αλληλεγγύη για Όλου» τόνισε ότι ο «γνωστός εκπρόσωπος του επικοινωνιακού εσμού» Γρηγόρης Ψαριανός έχει το θράσος να ανεβάζει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραποιημένη την αφίσα της Αλληλεγγύης με αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα σχόλια. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι δεδομένη και γνωστή η αντιφασιστική και αντιρατσιστική στάση της Αλληλεγγύης για Όλους, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στον πρώην βουλευτή.

Σχόλιο για την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού έκανε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν υιοθετεί τις χυδαιότητες του μετακλητού του.

Απαντήσεις στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Οργή ξέσπασε όμως και κατά του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ειρωνεύεται τους καλλιτέχνες που μετέχουν στη συναυλία ειρήνης. «Στη συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσιμος ήταν φίλος του -δολοφονημένου από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής- Παύλου Φύσσα, ήταν εκεί όταν έπεφτε νεκρός από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης και είχε το θάρρος να πει στο δικαστήριο τι έγινε εκείνη τη νύχτα…

Ο… συνεπώνυμος Δημήτρης Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συναυλία, σχολίασε ότι ο «αγαπητός 'ανιψιός'» δεν έχει καταλάβει ότι και τα τρία ονόματα (Εισβολέας, Θανάσιμος, Μητσοτάκης) είναι καλλιτεχνικά ψευδώνυμα. Ωστόσο, την πιο μεστή απάντηση έδωσε ο Γιάννης Αγγελάκας. «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δεν σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας, να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατίρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών. Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτού του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ώς τότε. Μη ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη» ήταν η αποστομωτική αντίδραση του εμβληματικού για την ελληνική ροκ σκηνή καλλιτέχνη.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα έλεγαν ότι όσοι αντιδρούν ενάντια στη συναυλία και τους καλλιτέχνες δεν έδειξαν τη ίδια ευαισθησία όταν ξέσπασε ο σάλος με τον Δημήτρη Λιγνάδη ή όταν σπαταλιούνταν πάνω από 200.000 ευρώ για να τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς μπροστά σε… βράχια. Εμείς θα κλείσουμε με τους στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη: «Άκου και μία διαφορά / άλλο τραγούδια του κιμά / και άλλο του χασάπη. / Αυτός που εσύ περιφρονείς / με μια κιθάρα και δυο-τρεις / 'ακούει την αγάπη' ".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL