Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.9°C24.3°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.8°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.7°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.2°C
4 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 31%
Στάθης Παναγιωτόπουλος / Εδώλιο για κακούργημα δείχνει ο εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάθης Παναγιωτόπουλος / Εδώλιο για κακούργημα δείχνει ο εισαγγελέας

Παναγιωτόπουλος
INTIME

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει εκ νέου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καθώς σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση με την οποία ο παρουσιαστής καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» αντιμετωπίζοντας πλημμεληματικές κατηγορίες, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του, το 2016.

Η ποινή, ανεστάλη υπό τους εξής όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και την παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Ωστόσο, η σημερινή έφεση, έρχεται καθώς με βάση το σκεπτικό εισαγγελέα, ο Στ. Παναγιωτόπουλος θα έπρεπε να δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση» για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο. Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί για την έφεση κι εφόσον την κάνει δεκτή εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και την δικάζει εκ νέου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος έχει ήδη ταχθεί -με πρόσφατη απόφασή του- υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του.

Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL