Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.3°C24.0°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.5°C
1 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.0°C24.8°C
5 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.8°C26.5°C
3 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 82%
Στάθης Παναγιωτόπουλος / Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάθης Παναγιωτόπουλος / Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου για την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του, στο διαδίκτυο, χωρίς την συγκατάθεσή τους. Κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού», πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ο πρώην παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» παραπέφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Νωρίτερα, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, που παραδόθηκε χθες στις αρχές και συνελήφθη ύστερα από νέα μήνυση πρώην συντρόφου του, οδηγήθηκε με χειροπέδες από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από την πλαϊνή είσοδο, όπου βρίσκεται το γκαράζ, προκειμένου να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες. Είχε διανυκτερεύσει στο κρατητήριο, αφού χθες μετέβη αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Απ. Λύτρας: Θα συλληφθεί εκ νέου αν γίνει νέα καταγγελία

«Θα παρουσιαστεί στο αυτόφωρο και θα ζητήσει σίγουρα αναβολή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν θα τον κρατήσει ελεύθερο ή αν θα κρατηθεί», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, συνήγορος μίας εκ των γυναικών που τον κατήγγειλε.

Όπως είπε, αυτό που θα κρίνει το αν θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος είναι, το αν είναι ύποπτος φυγής. «Είχε ακουστεί ότι ετοιμαζόταν να φύγει στο εξωτερικό», υπενθύμισε ο δικηγόρος.

Σχετικά με την έρευνα που έγινε χθες, παρουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλο στο σπίτι του και ειδικότερα στους υπολογιστές του ο Απ. Λύτρας είπε πως «η πληροφορία που έχω είναι ότι, ακόμα κι αν έχει διαγράψει στοιχεία, αυτό θα έχει αφήσει ίχνη, θα φαίνονται».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που θα αντιμετωπίσει ο παρουσιαστής,  εξήγησε πως «αυτήν τη στιγμή κατηγορείται για πλημμελήματα. Αν αποδειχθεί ότι είχε οικονομικό όφελος, θα κατηγορηθεί για κακούργημα».

Ερωτηθείς για το γιατί δεν κινήθηκε και στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία του αυτοφώρου, ο Απ. Λύτρας είπε πως, «θα έπρεπε και στην πρώτη περίπτωση να έχει κινηθεί η διαδικασία. Όμως δεν ξέρω αν η πρώτη μήνυση έγινε στον εισαγγελέα και άλλα νομικά θέματα που είναι περίπλοκο να τα εξηγήσω».

Τέλος, υπογράμμισε πως, αν ο παρουσιαστής μείνει ελεύθερος και γίνει νέα καταγγελία, θα συλληφθεί εκ νέου, επαναλαμβάνοντας ότι, «το αδίκημα είναι διαρκές».

Στ. Πίρλη: Είχαμε κάνει μηνύσεις και δεν έγινε τίποτα

«Δύο μηνύσεις έχουν ασκηθεί στη δική μας περίπτωση. Το τι πήγε λάθος, θα πρέπει να διαπιστωθεί από την εισαγγελία εφεξής», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, Σταυρούλα – Αντιγόνη Πίρλη.

Όπως εξήγησε, η εντολέας της είχε καταθέσει μία μήνυση στην εισαγγελία και μία στο αυτόφωρο, κατά την οποία ο καταγγελλόμενος δεν εντοπίστηκε. Έκανε δε λόγο για «υπόθεση που τρέχει νομικά από τις αρχές του 2019» και ξεκαθάρισε πως «μέχρι σήμερα δεν έχουμε ασκήσει αγωγή, η οποία φυσικά θα ακολουθήσει». «Σκοπός της διαδικασίας ήταν η άσκηση δικαιοσύνης και φυσικά η οικονομική ικανοποίηση», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχει γίνει πρόταση εκ μέρους του Στάθη Παναγιωτόπουλου για εξωδικαστικό συμβιβασμό, απάντησε πως «προσπάθεια χρηματισμού δεν έχει γίνει, αλλά έχει γίνει προσπάθεια απόσυρσης της μήνυσης με χειριστικό τρόπο».

Η Στ. Πίρλη ανέφερε πως για την εντολέα της «κάποια βίντεο και κάποιες φωτογραφίες ακόμα κυκλοφορούν». «Θα μεταβώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με στοιχεία, για να αποσυρθούν» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL