Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C24.6°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.0°C25.1°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.2°C22.9°C
4 BF 43%
Στάθης Παναγιωτόπουλος / 5 χρόνια με αναστολή για το πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάθης Παναγιωτόπουλος / 5 χρόνια με αναστολή για το πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο

Στάθης Παναγιωτόπουλος
INTIME NEWS

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Ταυτόχρονα στον Στάθη Παναγιωτόπουλου επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η δίκη του πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα Στάθη Παναγιωτόπουλου, για την πρώτη καταγγελία πρώην συντρόφου του, για ανάρτηση υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο σε ιστοσελίδα πορνογραφίας, με πρωταγωνίστρια την ίδια, χωρίς τη συναίνεσή της.

Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της συνηγόρου της εγκαλούσας που το δικαστήριο το έκανε δεκτό.

Στο μεταξύ απορρίφθηκε το αίτημα της πλευράς της 30χρονης καταγγέλλουσας να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αλλαγής του κατηγορητηρίου.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο 59χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να ανήρτησε κατ' επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό τού. Οι δε πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

 

Σημειώνεται ότι μετά την 30χρονη καταγγέλλουσα, άλλες δύο γυναίκες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου για ανάρτηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεσή τους. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του πρώην παρουσιαστεί είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

 

Ο δικηγόρος της μίας από αυτές, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον Alpha, εξήγησε ότι η πρώτη δίωξη για την οποία γίνεται σήμερα η δίκη «είναι σε βαθμό πλημμελήματος και σε αυτόν θα παραμείνει, δεν μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα. Στις επόμενες έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Εμείς περιμένουμε να λάβουμε στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του».

(Φωτογραφία αρχείου)
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL