Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Λέσβος / Νέο «μπλόκο» στα σχέδια της κυβέρνησης για δομή-φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / Νέο «μπλόκο» στα σχέδια της κυβέρνησης για δομή-φυλακή

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες κάτοικοι στη Μυτιλήνη στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστής δομής – φυλακής για πρόσφυγες στη θέση Βάστρυα.

Μετά την αποτυχία της επιχείρησης αποβίβασης μηχανημάτων στη Χίο, το πλοίο «Πελαγίτης» συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λέσβο.

Εκατοντάδες κάτοικοι ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου,  κομμάτων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, συγκεντρώθηκαν στις δύο το μεσημέρι στο επιβατικό λιμάνι της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη αποβίβαση των μηχανημάτων στο νησί του Αιόλου αντί της μαστίχας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τους προειδοποιούμε! Μη διανοηθούν να αποβιβάσουν τα μηχανήματα στη Μυτιλήνη. Ο λαός της Λέσβου τους περιμένει! Είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε!», ανέφερε το κάλεσμα και έσπευσαν να το υιοθετήσουν πολλές εκατοντάδες κόσμου.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι η πύλη του λιμανιού έκλεισε από τους συγκεντρωμένους και μια αντιπροσωπεία των διαδηλωτών εισήλθε στο γκαράζ για να επιβλέπει την αποβίβαση των εμπορικών φορτηγών που είχαν όντως προορισμό την Μυτιλήνη.

Ταυτόχρονα ζήτησαν και πήραν στα χέρια τους λίστα με τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με προορισμό τη Λέσβο, εξακριβώνοντας τις πινακίδες μία προς μία.

Οι συγκεντρωμένοι στην πύλη, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της παραμονής τους, φώναζαν συνθήματα με κυρίαρχο «Ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά». Συνθήματα υπήρξαν και για τους πρόσφυγες στα νησιά προκειμένου να δηλωθεί η συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού στους πλειττόμενους από την αποικιοκρατία και τους πολέμους πληθυσμούς αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL