Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Πετρέλαια Καβάλας / Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της εταιρείας (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πετρέλαια Καβάλας / Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της εταιρείας (βίντεο)

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
photo/facebook/Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ

Με χημικά και σπρέι πιπεριού υποδέχθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας που πήγαν να συμπαρασταθούν στους 17 συναδέλφους τους οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την έφοδο των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία πήγε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους «η αστυνομία εργαλειοποιείται από την εργοδοσία με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει το δικαίωμα στους εργοδότες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν τους αστυνομικούς υπαλλήλους τους,. Είναι απαράδεκτο, πρέπει να καταγγελθεί απ’ όλους. Στην Καβάλα έχει συμβεί ξανά, όταν δόθηκε εντολή αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν το εργοστάσιο του Λαυρεντιάδη».

Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι 17 εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας που είχαν συλληφθεί όταν τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Παράλληλα θα διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η  επιχείρηση της αστυνομίας διήρκησε από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Προηγήθηκαν, κατά τη διάρκεια της μέρας, διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης, της αστυνομίας, των δικηγόρων των εργαζομένων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων του νομού.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων Kavala Oil, προκάλεσαν όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, οι απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας Energean.

«Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων»
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL