Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C19.3°C
4 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.4°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C22.6°C
4 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.9°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.5°C
2 BF 59%
Προϋπολογισμός 2022 / «Λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προϋπολογισμός 2022 / «Λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

avgi.gr

Κατά του προϋπολογισμού του 2022 που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από εργατικά συνδικάτα και σωματεία.

«Για τους εργαζομένους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» ακούγεται από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Δεν θα πληρώνουν οι πολλοί για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι και καταγγέλλουν τον προϋπολογισμό, που ισοπεδώνει το εισόδημα και τις ανάγκες του λαού για να εξασφαλίσει νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

https://youtu.be/MPnHCkBgM8M

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας στο κάλεσμα τους για τη συγκέντρωση αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν βλέπουν την ανάπτυξη να έρχεται, αλλά το μόνο που θα δουν είναι κι άλλα βάρη στις πλάτες τους, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει θετικά πρόσημα. «Οι εργαζόμενοι ματώνουν καθημερινά,  η φτώχεια μεγαλώνει». Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

«Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο "όχι" στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το μεγαλύτερο "όχι" πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας».

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
Σύνταγμα
avgi.gr

Φωτογραφίες: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL