Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
VIP κλίνες ΜΕΘ / Σε πανικό ο Πλεύρης, πάει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

VIP κλίνες ΜΕΘ / Σε πανικό ο Πλεύρης, πάει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Πλεύρης
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για 47 VIP κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κενές για να εξυπηρετήσουν επώνυμους ασθενείς.

Ο Θάνος Πλεύρης, που δήλωσε εξοργισμένος, ανακοίνωσε ότι καταθέτει αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου ο Μιχάλης Γιαννάκος να κληθεί από τον εισαγγελέα για να αποδείξει τις καταγγελίες του.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπάθησε να δικαιολογήσει το παράδοξο γεγονός να υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα και παράλληλα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, με έναν ισχυρισμό που θα προκαλέσει νέες σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Θάνος Πλεύρης  υποστήριξε ότι για πολλούς συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχει αντένδειξη μεταφοράς τους καθώς η διακομιδή τους θα ήταν πιο επιβαρυντική για την υγεία τους από το δίνουν τη μάχη ζωής εκτός ΜΕΘ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η διαδρομή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προς κενή κλίνη ΜΕΘ, είναι πιο επικίνδυνη διαδικασία από το να παραμείνει ο ασθενής διασωληνωμένος σε απλή κλίνη, εκτός ΜΕΘ.

Μάλιστα, αυτή την εξήγηση έδωσε για να δικαιολογήσει ότι από το νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας και όχι 50χρονος διασωληνωμένος σε απλή κλίνη.

«Ο 50χρονος από το Αγρίνιο δεν είχε ένδειξη μεταφοράς λόγω κινδύνου», υποστήριξε και η διακομιδή του έγινε μερικές ημέρες αργότερα όπως είπε.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ακόμα ότι παίζει ρόλο και η χιλιομετρική απόσταση για να αποφασιστεί ή όχι η μεταφοράς ενός ασθενούς σε κλίνη ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε να απαντήσει για ποιο λόγο έκανε τις καταγγελίες αυτές ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ συνεχώς ανέφερε ότι οι καταγγελίες είναι κατά των γιατρών και νοσηλευτών, έσπευσε ο ίδιος να καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL