Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
VIP κλίνες ΜΕΘ / Διάσταση Πλεύρη και Οικονόμου - Πανικός στο Μαξίμου μετά την καταγγελία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

VIP κλίνες ΜΕΘ / Διάσταση Πλεύρη και Οικονόμου - Πανικός στο Μαξίμου μετά την καταγγελία

ΜΟΝΤΑΖ ΠΛΕΥΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την Τετάρτη το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται σε κατάσταση πανικού μετά τις καταγγελίες των ηγεσιών νοσοκομειακών γιατρών και εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία για διατήρηση δεκάδων κλινών ΜΕΘ άδειων, προκειμένου να εξυπηρετούνται VIP πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σαφώς καθυστερημένη δήλωσή του για το θέμα που έχει προκύψει από το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζει ότι πρόκειται για συκοφαντίες και fake news. «Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», υποστηρίζει ο κ. Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελάχιστη ώρα νωρίτερα και μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ωστόσο, μία τελείως διαφορετική προσέγγιση για το θέμα παρουσίασε (αφήνοντας ακάλυπτο τον υπουργό που έσπευσε να κάνει επιθετικές δηλώσεις λίγο μετά) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με την επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως την διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία». Η θέση αυτή πρακτικά αναιρεί πλήρως τη θέση Πλεύρη περί fake news και συκοφαντίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σκληρή, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσο Ηλιόπουλο να υπογραμμίζει ότι «ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα». Τόνισε παράλληλα ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις» και υπογράμμισε ότι «όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL