Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Τραυματιοφορείς / Πανελλαδική κινητοποίηση για τις τρομακτικές ελλείψεις στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραυματιοφορείς / Πανελλαδική κινητοποίηση για τις τρομακτικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

Τραυματιοφορέας Τραυματιοφορείς
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Τα νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς, οι ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία» Αυτό τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, η οποία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη πανελλαδική κινητοποίηση με πεντάωρη στάση εργασίας 10:00- 15:00 στα νοσοκομεία της Αθήνας και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας

Οι τραυματιοφορείς πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τραυματιοφορέας Τραυματιοφορείς
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, υπάρχει «τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας». Την ίδια ώρα, σε 820 τραυματιοφορείς του ΟΑΕΔ η σύμβαση λήγει τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ σε άλλους 440 επικουρικούς η σύμβαση τους λήγει 31 Μαρτίου 2022. «Και μετά τι γίνεται;» διερωτώνται με αγωνία. 

«Δουλεύουμε χωρίς άδειες, με ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα, παράνομες διπλοβάρδιες, απόγευμα - πρωί - νύχτα. Απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες από τον Αύγουστο (νύχτες, αργίες εξαιρέσιμα)» τονίζουν οι τραυματιοφορείς, που καταγγέλλουν υπερεντατικοποίηση του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει. «Δεν πάει άλλο! Φτάνει η κοροϊδία!» τονίζουν.

Την κινητοποίηση στηρίζει και καλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία). Καλεί την κυβέρνηση να κάνει άμεσα μόνιμες προσλήψεις τραυματιοφορέων και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους (ΟΑΕΔ – Επικουρικούς) οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας «για να μη θρηνήσουμε λόγω των ελλείψεων ανθρώπινες ζωές».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL