Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης / Σταματάει μέχρι και τα έκτακτα χειρουργεία - Στις ιδιωτικές κλινικές οι ασθενείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης / Σταματάει μέχρι και τα έκτακτα χειρουργεία - Στις ιδιωτικές κλινικές οι ασθενείς

Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκη
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ

Σε αναστολή των έκτακτων και μη χειρουργείων προχωρά από σήμερα το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, όπως επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου. Σύμφωνα μάλιστα με την ΠΟΕΔΗΝ οι ασθενείς οδηγήθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η κατάσταση με την πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, λόγω της συσσώρευσης 12 διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στα χειρουργεία του νοσοκομείου, «το σύνολο των γιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος μεταφέρεται εκεί για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών με κορωνοϊό που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή μας».

Παράλληλα το ίδιο έγγραφο κάνει λόγο για για «αναβολή των έκτακτων περιστατικών μέχρι να υπάρξει ύφεση της πανδημίας».

Το εν λόγω έγγραφο έρχεται μια εβδομάδα μετά το έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με το οποίο δίνονταν εντολή να κοπούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία σε ποσοστό έως 80%, κόβονται και τα χειρουργεία για τα έκτακτα περιστατικά.

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησης, σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη η οποία ανέδειξε το έγγραφο και τονίζει: «Χειρουργεία τέλος στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊός».

Παράλληλα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί από το υπουργείο Υγείας να απαντήσει σε σχέση με το εν λόγω έγγραφο.

Ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη

«Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα έκτακτα χειρουργεία και τα ογκολογικά θα γίνονται κανονικά στα νοσοκομεία. Να τους πληροφορήσουμε ότι σήμερα νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που προγραμματίστηκαν για έκτακτα χειρουργεία όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κ.ά., οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν. Γιατί;» διερωτάται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 28 ασθενείς. Στα χειρουργεία βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και 2 διασωληνωμένοι στις κλινικές», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών, συν όλη τη τρέχουσα δουλειά, που πριν από το κορονοϊό για να τη βγάλουν ήταν διπλάσιοι. Οι ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL