Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Καιρός / Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο

βροχη - καταιγίδα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/intimenews

Βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, κυρίως μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το κυριότερο φαινόμενα της μεταβολής αυτής θα εντοπίζονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο οι βροχοπτώσεις στο Ιόνιο θα ενταθούν.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων για τα διαστήματα 15:00 - 18:00 και 21:00 - 00:00 αντίστοιχα.

χαρτης
meteo.gr
χαρτης
meteo.gr

Την αλλαγή του καιρού επισημαίνουν με τις προγνώσεις τους και οι μετεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης και Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρνατούτογλου τονίζει μέσω της πρόγνωσή του στην ΕΡΤ ότι οι ισχυροί βοριάδες που έρχονται από Δευτέρα 25/10 θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που θα κάνει πια κρύο.

Όσο για την Κυριακή και εκείνος σημείωσε ότι θα έχουμε πολλές συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις περισσότερες και πιο έντονες βροχοπτώσεις να σημειώνονται στις πιο δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

O μετεωρολόγος του Open πέρα από τις βροχές που σημειώνει ότι θα είναι εντονότερες την Κυριακή, επισημαίνει ότι το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τις επόμενες μέρες οι ισχυροί άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ ενώ επισημαίνει ότι η κακοκαιρία που ξεκινάει σήμερα δεν θα υποχωρήσει σύντομα αλλά θα συνεχιστεί και την νέα εβδομάδα.

Για σήμερα Παρασκευή επισημαίνει ότι θα επικρατήσει άστατος καιρός στη βορειοδυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα αυτά θα εμφανίσουν μια τάση να μετατοπιστούν νοτιότερα μέχρι και αργά το βράδυ. Άρα μέχρι το τέλος της ημέρας θα επηρεαστεί το σύνολο της δυτικής Ελλάδας. Αύριο, Σάββατο οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα δυτικά από νωρίς ενώ το μεσημέρι λόγω των νοτιάδων θα κάνει και αρκετή ζέστη και θα έχει αυξημένη υγρασία. Είναι χαρακτηριστικό πώς θα φτάσουμε τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ιδιαίτερα προς νότια και ανατολικά τμήματα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL