Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Έδεσσα / Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου – Άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έδεσσα / Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου – Άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Πέντε μήνες μετά την πρωτοφανή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα θα έπρεπε», το κυβερνητικό σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων μέσω συγχώνευσης τμημάτων και κλινικών, άρχισε να εφαρμόζεται από την Πέλλα, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το πρώτο βήμα είναι το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, που όπως επισημαίνει  η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» και υπογραμμίζει ότι είναι ψευδές το αφήγημα των Διοικήσεων, της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ότι για το κλείσιμο της ΜΕΘ της Έδεσσας ευθύνονται οι παραιτήσεις των γιατρών.

Την ίδια ώρα, «η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γιαννιτσών καταρρέει από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για 20 συνεχόμενους μήνες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού» σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επίταξε με χιλιάδες ευρώ ιδιωτικές κλινικές ημετέρων, αφήνοντας στη γύμνια τους τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγώντας στην εξόντωση τους ήρωες εργαζομένους στα νοσοκομεία πέρα από τα μέγιστα όρια της ανθρώπινης αντοχής. 

«Την ώρα που εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσαμε νέους αξονικούς τομογράφους και στα δυο νοσοκομειακά κτίρια σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η άριστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει και διατάσσει τον θάνατο της δημόσιας παροχής υγείας στον λαό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 21 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς στην πύλη του νοσοκομείου Έδεσσας με αίτημα για να μην κλείσει η ΜΕΘ. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL