Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΕΣΡ / Η σάτιρα στο στόχαστρό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ / Η σάτιρα στο στόχαστρό του

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Την επιμονή του με τη σάτιρα δείχνει για άλλη μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή με το είδος των εκπομπών στο οποίο οφείλει να δείχνει μεγαλύτερη ανοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ακόμα και χιούμορ.  Όμως όχι. Το ΕΣΡ δείχνει ακριβώς το αντίθετο, προκατάληψη εναντίον των σατιρικών εκπομπών, καταλήγοντας να διυλίζει τον κώνωπα και να καταπίνει την κάμηλο.

Τι περνάει από το μυαλό ενός συνηθισμένου τηλεθεατή ή τηλεθεάτριας όταν ακούει για «δυσμενείς διακρίσεις και πρόκληση μίσους λόγω αναπηρίας»; Για «υποχρέωση σεβασμού προσωπικότητας αναφερόμενου σε εκπομπή προσώπου»; Ποιες εκπομπές; Τι είδους εκπομπές;

Κι όμως, το ΕΣΡ δεν απασχολείται με τίποτε άλλο παρά με την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Η επίμαχη εκπομπή μεταδόθηκε από τον Αlpha τον Φεβρουάριο του 2016 και αφορούσε ίσως το πιο μισητό πρόσωπο την εποχή εκείνη στη χώρα, τον Β. Σόιμπλε.  Ήδη ο Λ. Λαζόπουλος έχει παραδεχτεί το ατόπημα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά παραβίαση της «απαγόρευσης δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου» και την υποχρέωση «σεβασμού της αξίας του ατόμου και της γυναικείας αξιοπρέπειας». Τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για μια τέτοια καταστρατήγηση του νόμου; Ποιες είναι οι εκπομπές που συστηματικά κακοποιούν τη γυναικεία αξιοπρέπεια; Ανεξαρτήτως απάντησης, το ΕΣΡ κυνηγάει την «Ελληνοφρένεια», και συγκεκριμένα την εκπομπή που μεταδόθηκε από τον Alpha στις 30 Μαΐου 2017.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL