Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Πάπας Φραγκίσκος / Επιστρέφει στη Λέσβο πλάι στους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάπας Φραγκίσκος / Επιστρέφει στη Λέσβο πλάι στους πρόσφυγες

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Μόρια
(ANDREA BONETTI)

Στη Λέσβο αναμένεται να μεταβεί στις αρχές Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο περιοδείας του, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Πάπας θα επισκεφτεί τον καταυλισμό του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Μυτιλήνης, καθώς όπως μεταδίδει το ίδιο πρακτορείο θέλει με την επίσκεψη του να παρέμβει σε ζητήματα της ανθρωπιστικής-προσφυγικής κρίσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Πέμπτη, καρδινάλιοι από το Βατικανό θα επισκεφθούν, συνοδευόμενοι από πολιτικά στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το εν λόγω ΚΥΤ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται κατά πόσο ο Πάπας θα κάνει κάποια παρέμβαση για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, θέμα που εκθέτει διαρκώς τη χώρας μας στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφτεί και πάλι τη Λέσβο (απ' όπου και η κεντρική φωτογραφία) όταν και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL