Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο / Επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη χημικών στην πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο / Επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη χημικών στην πορεία

avgi.gr

Σε συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προχώρησαν η ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης αντιδρούν στην διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό Παιδείας μάλιστα Ν. Κεραμέως να καταθέτει αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν: «Νίκη - Χατζηδάκη ακούστε το καλά, οι νόμοι σας θα γίνουν κουρελόχαρτα», «Με ΜΑΤ και βια δε γίνεται Παιδεία».

Η πορεία μέσω της οδού Σταδίου έφθασε στο Σύνταγμα με σκοπό να στρίψει από την οδό Αμαλίας και να επιστρέψει στα Προπύλαια και να διαλυθεί. Τα ΜΑΤ, είχαν διαφορετικές εντολές και την σταμάτησαν στην διασταύρωση με την Αμαλίας και δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν προς τα Προπύλαια

Μάλιστα έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να εμποδίσουν τους εκπαιδευτικούς να στρίψουν στην οδό Αμαλίας. Στο σημείο εμφανίστηκε και η αύρα της ΕΛΑΣ η οποία έριξε νερό προς τους διαδηλωτές.

Η πορεία τελικά συνεχίστηκε από την οδό Βασιλέως Γεωργίου ενώ τα ΜΑΤ παρέμεινα στη διασταύρωση της Αμαλίας. Οι εκπαιδευτικοί από την οδό Φιλελλήνων συνέχισαν την διαδήλωση και μέσω της Συγγρού έφθασαν στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου και ολοκληρώθηκε η διαδήλωση τους.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και η αύρα τους ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή.

 
avgi.gr
avgi.gr

Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση.

Όπως τονίζει η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της καταδικάζει την αστυνομική καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όπως τονίζει «με χημικά, κρότου λάμψης και αύρα απάντησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την αγωγή Κεραμέως που έκρινε παράνομη την απεργία των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, συνεχίζεται η τρομοκράτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών».

Παράλληλα τονίζεται ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας καταφεύγει για άλλη μια φορά στην άγρια καταστολή ως απάντηση στους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

«Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, απ’ όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητές και μαθητές στην Σταυρούπολη, αφήνοντας τους νεοναζί εντός του σχολείου να δρουν ανενόχλητοι και να πετάνε μέχρι και βόμβες μολότοφ» προσθέτει.

«Η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην αξιολόγηση δεν θα περάσει» επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Ο μαζικός αγώνας ενάντια στην τιμωρητική αξιολόγηση συνεχίζεται, καθώς ως μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Οι αντιδραστικοί νόμοι της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!»

Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, τα συνδικαλιστικά σωματεία σημείωσαν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο».

avgi.gr
avgi.gr

avgi.gr

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτογραφίες - video - ενημέρωση: Αντυ Κουκλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL