Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Νίκη Κεραμέως / Ποταπή επίθεση στους εκπαιδευτικούς - «Θα απεργήσουν και για τη θεωρία του Δαρβίνου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Ποταπή επίθεση στους εκπαιδευτικούς - «Θα απεργήσουν και για τη θεωρία του Δαρβίνου»

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Με απαράδεκτες εκφράσεις και επιχειρήματα επιτέθηκε δια της αγωγής της κατά των δασκάλων και καθηγητών η Νίκη Κεραμέως.

Στην αγωγή της κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για την τιμωρητική αξιολόγηση, η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι σε λίγο «μπορεί να επιλέξουν να απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως στην αγωγή της με ανοίκειο τρόπο προσπαθεί να γελοιοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και την απόφασή τους να απεργήσουν, υποστηρίζοντας ότι μπορεί στο μέλλον να κάνουν απεργία διαφωνώντας με την επιτήρηση των μαθητών ή με την παράδοση βαθμολογίας και τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων.

Χαρακτηριστικό του ύφους και του ήθους είναι το σχετικό απόσπασμα από την αγωγή της υπουργού Παιδείας που δημοσιεύει το ethnos και αναφέρει ότι είναι η φράση αυτή περιέχεται στη σελίδα 17 της αγωγής:

«Συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες) , ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση  καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να  απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών , σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων. Αντίστοιχα ένας εργάτης εργοταξίου μπορεί να απεργήσει από το καθήκον του να φέρει κράνος ένας υγειονομικός από την υποχρέωση πλυσίματος των χεριών και ένας πυροσβέστης ειδικώς και μόνον από της χρήσης νερού».

Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο έκρινε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία δασκάλων και καθηγητών, απόφαση που προκάλεσε έκρηξη οργής που θα εκφραστεί με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το απόγευμα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL