Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
ΜΜΕ / Κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ΑΠΕ για να προχωρήσουν τα βολέματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ / Κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ΑΠΕ για να προχωρήσουν τα βολέματα

Τον πλήρη έλεγχο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τη μετατροπή του σε μηχανισμό προπαγάνδας επιχειρεί η κυβέρνηση την ίδια ώρα που μεθοδεύει και το βόλεμα των δικών της παιδιών στο Πρακτορείο, σε καλά αμειβόμενες θέσεις μάλιστα.

Και επειδή όλα αυτά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν λόγω περιορισμών από το καταστατικό, τόσο το χειρότερο για το καταστατικό: αλλάζει έτσι ώστε να περιλαμβάνει ό,τι επιθυμεί να προωθήσει η νέα διοίκηση. Η μεθόδευση ήταν αιφνιδιαστική και προωθήθηκε εν κρυπτώ.

Χαρακτηριστική της έντασης που επικρατεί είναι η επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Οικονόμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητώντας την παρέμβασή του για «ζητήματα νομιμότητας».

Στην επιστολή, που υπογράφουν η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ  Έλενα Ριζεάκου (η οποία συμμετέχει ex officio στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ) και η γενική γραμματέας Μιμή Τουφεξή, ο υφυπουργός ενημερώνεται για την πρόταση τροποποίησης του καταστατικού, η οποία εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις, «χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Όπως σημειώνουν η πρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, το θέμα αλλαγής του καταστατικού επρόκειτο να συζητηθεί την επόμενη κιόλας ημέρα στο Δ.Σ., ενώ η Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις αλλαγές έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου.

«Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της τάξης» καλούν τον υφυπουργό τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και ζητούν να προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL