Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Εμβολιασμοί κατ'οίκον / Μετά από μήνες θυμήθηκαν να ανοίξουν την πλατφόρμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβολιασμοί κατ'οίκον / Μετά από μήνες θυμήθηκαν να ανοίξουν την πλατφόρμα

Εμβόλιο
INTIME

Με καθυστέρηση πολλών μηνών και μετά την εκ νέου εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοινώθηκε σήμερα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη δήλωση ατόμων στο πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’οίκον, από γιατρούς

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από αύριο οι γιατροί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να δηλώσουν όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης σε εμβολιαστικό κέντρο, με σκοπό να μεταβούν, όπου διαμένουν οι ασθενείς, συνεργεία του ΕΟΔΥ ή ιδιώτες γιατροί.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μία φορά ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο σπίτι, λέγοντας ότι μετά την εγγραφή του ασθενούς από τον γιατρό, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί «σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Τα κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

  • Άτομα με δυσκολία μετακίνησης
  • Πολίτες που βρίσκονται μόνιμο κλινοστατισμό
  • Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, όπως πχ Alzhaimer

Ακόμη επανέλαβε ότι για τους εν λόγω εμβολιασμούς θα χρησιμοποιηθεί το μονοδοσικό σκεύασμα της johnson & johnson, ενώ πρόσθεσε ότι στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται και ιδιώτες γιατροί.

Παράλληλα, ο Μ.Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι όσοι από αύριο κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό (όχι στο σπίτι) θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού ακόμη και την ίδια ημέρα, ενώ υπενθύμισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταργηθεί η ποινή για τις αλλαγές στην ημερομηνία των εμβολιασμών.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL