Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Τάκης Παναγιωτόπουλος / Αποκάλυψη - Κυβερνητικά στελέχη πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Παναγιωτόπουλος / Αποκάλυψη - Κυβερνητικά στελέχη πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία

Τάκης Παναγιωτόπουλος

Έκθετη παραμένει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας καθώς την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» επελαύνει στη χώρα και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει και πάλι τα 2.000, πληθαίνουν και οι φωνές για τα λάθη και τις αστοχίες της.

Παράλληλα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπολήσει κάθε ευθύνη και να πείσει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, καταρρίπτεται ακόμη και από μέλη της Επιτροπής Επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μέγα λάθος», αυτή την προσπάθεια προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε και πέρσι. «Έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα "Πάσχα στο χωριό". Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει».

Παράλληλα, ο Τ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι οι συστάσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων «ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε».

«Κυριάρχησε αυτό το μήνυμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτή την στιγμή» επεσήμανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι έχει να πει ο Μητσοτάκης;

«Όταν ζητούσαμε από την κυβέρνηση να σταματήσει η εργαλειοποίηση των επιστημόνων και η επικοινωνιακή βουλιμία σε σχέση με την έκβαση της πανδημίας, μας κατηγορούσε για υγειονομικό σαμποτάζ.

Τώρα που ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για πιέσεις και μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη περί υπέρβασης του κορωνοϊού και ωραιοποίησης της κατάστασης τι έχει να πει ο πρωθυπουργός;» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Συμμαχία.

«Πότε επιτέλους θα αποφασίσει η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία με όρους διαφάνειας, ειλικρίνειας και ρεαλισμού;

Χωρίς να δείχνει υπεύθυνους, χωρίς να διχάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κάνει έκκληση στους πολίτες να απορρίψουν τον διχασμό, να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Και ίσως κάποια στιγμή ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…» καταλήγει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL