Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Λεωνίδας Κουτσόπουλος / Χρειάζονται κίνητρα, όχι κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεωνίδας Κουτσόπουλος / Χρειάζονται κίνητρα, όχι κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα

Λεωνίδα Κουτσόπουλος
(facebook.com)

Για περίεργο κοινωνικό αυτοματισμό που πάει να δημιουργηθεί έκανε λόγο ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε αμιγή για εμβολιασμένους και μεικτά. Τάχθηκε κατά στο να ελέγχουν οι ιδιοκτήτες τους πελάτες στην πόρτα, τονίζοντας ότι πρακτικά αυτό είναι αδύνατο να γίνει.

«Εμείς δεν μπορούμε να παίρνουμε τηλέφωνο και να λέμε: ελάτε να συλλάβετε τον κ. Παπαδάκη που δεν έχει κάνει εμβόλιο και θέλει να κάτσει» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1. 

Ο Λ. Κουτσόπουλος υπογράμμισε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος που διστάζει να κάνει το εμβόλιο είναι αρνητής και εκτίμησε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με κίνητρα, όχι με καταστολή και πρόστιμα.

«Πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πρώτο καιρό» ανέφερε, θυμίζοντας την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». «Δεν είχε να κάνει με την καταστολή, αλλά με την ενημέρωση. Και με την απειλή από τον Σεπτέμβριο να είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση, πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εμβολιασμένων, που θα μπορούσαν έτσι να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, ο Λ. Κουτσόπουλος σημείωσε: «Είναι πολύ λεπτή γραμμή το “εγώ έχω κάνει και εσύ δεν έχεις κάνει”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σ' αυτό είμαστε όλοι μαζί».

Παράλληλα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει εμβόλιο και λέει στο περιβάλλον του τα προτερήματα του εμβολιασμού και ότι νιώθει πιο ασφαλής, ανέφερε ότι ακόμη και στο εστιατόριό του δεν μπορεί να εξαντλήσει την αυστηρότητά του αν κάποιος εργαζόμενος είναι επιφυλακτικός να εμβολιαστεί.

Τέλος, ο γνωστός σεφ σημείωσε ότι παραμένει μεγάλο πρόβλημα το κομμάτι της τουριστικής σεζόν, που δεν εξελίσσεται αισιόδοξα, όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL