Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων / Η έξαρση της εγκληματικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ξένους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων / Η έξαρση της εγκληματικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ξένους

Αννα Ζαϊρη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις πολιτισμικές αλλαγές που προκύπτουν από την εισροή πληθυσμών στην ελληνική κοινωνία απέδωσε την έξαρση της εγκληματικότητας η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

«Η έξαρση (της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά βάζοντας κι εκείνη ένα λιθαράκι στο ξενοφοβικό αφήγημα.

Μιλώντας στον Ant1 ουσιαστικά η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι «η βάση της ορθής πολιτείας και της κοινωνίας της ειρήνης βρίσκεται στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται από τότε που το παιδάκι είναι μικρό. Αυτό όμως το βλέπουμε να ανατρέπεται όταν αυξάνουν οι ομάδες που δεν έχουν την ίδια αντίληψη για τη ζωή. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, θέλω να το καταλάβετε, αλλά αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητά του. Δείτε τι συμβαίνει στις κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης, είμαστε μια υδρόγειος σφαίρα σε αναστάτωση και ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού, ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη από την ανάμειξη των πληθυσμών».

Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε σημειώνοντας πως το οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες του, είναι Έλληνες, η Άννα Ζαΐρη είπε ότι «επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές που δεν ενστερνίζονται τις αξίες αυτές. Είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL