Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Γιώργος Πατούλης / Εξοντωτική αγωγή κατά σάιτ - Ζητά μισό εκατ. ευρώ για μία αναδημοσίευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Εξοντωτική αγωγή κατά σάιτ - Ζητά μισό εκατ. ευρώ για μία αναδημοσίευση

Πατούλης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το ποσό των 500.000 ευρώ ζητάει o ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αγωγή που κατέθεσε κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr. Αφορμή στάθηκε κείμενο που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» υπό τον τίτλο: «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις και για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της».

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο περιφερειάρχης Αττικής, δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες νομικές ενέργειες κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της ιστοσελίδας protothema.gr, απ’ όπου, αναδημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής με την αγωγή του εμφανίζεται να επιλέγει μεταξύ των μέσων για το πού θα στρέψει τα πυρά του ζητώντας μάλιστα το εξωφρενικό ποσό των 500.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr απάντησε με εξώδικο στο Γιώργο Πατούλη και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο περιφερειάρχης Αττικής, πλήττοντας ευθέως την ελευθερία του Τύπου, στοχοποιεί επιλεκτικά ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, επιχειρώντας αφενός να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του για να μην του ασκούν κριτική και αφετέρου να το εξαφανίσει από το χάρτη του Διαδικτύου».

«Επειδή το ζήτημα της αγωγής του κυρίου Πατούλη κατά της aftodioikisi.gr, δεν είναι μόνο ή κυρίως  Δικαστικό. Είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εντέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό» υπογραμμίζεται με νόημα από την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL