Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Εστίαση / Χωρίς μουσική ανοίγουν εστιατόρια και καφέ - Αλαλούμ με τα μπαρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εστίαση / Χωρίς μουσική ανοίγουν εστιατόρια και καφέ - Αλαλούμ με τα μπαρ

Μπαρ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Το πλαίσιο επαναλειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι το αλαλούμ με το ποια ακριβώς μαγαζιά εστίασης θα μπορούν να «σηκώσουν ρολά», παραμένει με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχετικοί ΚΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο πιο συχνός ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης δεν περιλαμβανόταν σε αυτούς που πρόκειται να ανοίξουν, με αποτέλεσμα τα καφέ-μπαρ να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε σε εξωτερικούς χώρους.

Το μπάχαλο της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι  με βάση όσα ανακοινώθηκαν, καφετέριες με ΚΑΔ 56.30.10.07 θα μπορούν να σερβίρουν ποτά ως το βράδυ, όπως επίσης οι ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία, τα ουζερί και τα ζυθοπωλεία. Τα μπαρ όμως όχι.

https://youtu.be/scFY9kvD_XI?t=1317

Οι σφοδρές αντιδράσεις χιλιάδων ιδιοκτητών καφέ-μπαρ ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να ανακοινώσει διευκρινίσεις αύριο.

Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη στιγμή κατά την οποία δεν καταργήθηκαν τα sms που αφορούν στη μετακίνηση, από τη Δευτέρα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο θα πρέπει να στείλουν τον «κωδικό 6» στο 13033.

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα εν λόγω καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο μέχρι τις 22:45, μιας και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά (από 3/5) από τις 23:00 και θα ισχύει μέχρι τις 05:00 της επομένης.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, τα εν λόγω μαγαζιά δε θα μπορούν να έχουν μουσική.

Αλέξης Χαρίτσης:  Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία

Καυστικό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση.

«Μέχρι τώρα μιλούσαμε για αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εντάσσονται σε κάποιο σοβαρό σχέδιο. Με την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση περνάμε σε άλλο επίπεδο: εκεί που ο αυταρχισμός συναντά τον παραλογισμό. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία» τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1387467408185700360

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL