Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» - Πού στρέφονται οι έρευνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» - Πού στρέφονται οι έρευνες

ΚΑΡΑΪΒΑΖ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στις 3 το μεσημέρι στην Καλλίφυτο Δράμας, τον τόπο καταγωγής του, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο άτυχος δημοσιογράφος έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό κύκλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερευνούν τα βίντεο

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει κυρίως τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, o δολοφόνος φορούσε χακί μπουφάν με κουκούλα, μαύρα ρούχα, μαύρη χειρουργική μάσκα, και γυαλιά ηλίου, αδύνατος και μετρίου αναστήματος. Ο οδηγός της μηχανής, φορούσε  σκουρόχρωμα ρούχα και κράνος.

Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί εξετάζουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του δημοσιογράφου, καθώς και τα τελευταία του ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, δεν έχει εντοπιστεί το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες, των οποίων οι καταθέσεις είναι καθοριστικές στις έρευνες, λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι’ αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα. 

Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν 13 κάλυκες από 9αρι πιστόλι, το οποίο βρέθηκε «καθαρό» κατά τη βαλλιστική εξέταση.

«Είναι μακρύ το νήμα της υπόθεσης»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN είπε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο καταγράφονται οι δράστες περίπου 300 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι μια υπόθεση που δεν ξέρουμε αν σχετίζεται με την τρομοκρατία ή το οργανωμένο έγκλημα. Απ' ό,τι φαίνεται όλα τείνουν ότι μάλλον σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Απ' τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα και πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» όπως το λέμε εμείς,  αυτό μπορεί να γίνει για δύο λόγους: ο ένας για να τον εκδικηθούν και ο άλλος για να του κλείσουν το στόμα, γιατί προφανώς κάτι ήξερε», είπε μεταξύ άλλων.

Ο αστυνομικός συνδικαλιστής είπε ότι η αστυνομία θεωρεί πως «ήταν άλλος ο ηθικός αυτουργός και άλλος αυτός που εκτέλεσε την εντολή». 

«Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πληρωμένοι εγκληματίες. Τώρα από Ελλάδα ή εξωτερικό αυτό είναι υπό διερεύνηση», συμπλήρωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει το έγκλημα και θα πιάσει αυτούς που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην άκρη του νήματος και πιστεύω ότι είναι μακριά» είπε χαρακτηριστικά. «Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό από πίσω», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL