Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

ΚAΡΑΪΒΑΖ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της άγριας δολοφονίας. Δύο σημαντικές μαρτυρίες και το υλικό από κάμερες και κινητά είναι εκείνα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να καταφέρουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Kαραϊβάζ για να φτάσουν στους δράστες και τα κίνητρα τους.

Όπως είπε μιλώντας στο Open o Πάνος Σόμπολος «έχουμε να κάνουμε εδώ με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη και σίγουρα οι δράστες ήθελαν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο, γιατί δεν τον πυροβόλησαν μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές». Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν πως εκτελούσαν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και χαριστική βολή στον Γιώργο Kαραϊβάζ για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να επιζήσει. «Παρακολουθούσαν τον Γιώργο Kαραϊβάζ, ήξεραν τα κατατόπια εντός εισαγωγικών, ήξεραν το σημείο και έδρασαν με έναν τρόπο που έχει στοιχεία επαγγελματισμού, δηλαδή κάποιος πληρώθηκε» είπε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης. 

Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του δημοσιογράφου και να είχαν συνεργούς. Τώρα οι αστυνομικές αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς τις υποθέσεις που ερευνούσε στο δημοσιογράφος, προκειμένου να εξιχνιάσουν αν μέσα σε κάποια από αυτές βρίσκονται εκείνοι που αποφάσισαν να του κλείσουν το στόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθαρό» το όπλο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή των δραστών 

Δεν αποτελούσε και μεγάλη έκπληξη  για τους έμπειρους αστυνομικούς ανθρωποκτονιών το γεγονός ότι οι εκτελεστές επέλεξαν ένα όπλο το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη εγκληματική ενέργεια για να σκοτώσουν τον Γιώργο Kαραϊβάζ.

Οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι η δολοφονία του Γιώργου Kαραϊβάζ δεν κράτησε πάνω από 20 δευτερόλεπτα και αυτό το οποίο κάνουν είναι να εντοπίσουν τόσο το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν αρχικά οι εκτελεστές, αλλά κυρίως το αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν για να εξαφανιστούν οι δράστες. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν ήταν το μηχανάκι το όχημα το οποίο τους οδήγησε στο να φύγουν μακριά από το σημείο της εκτέλεσης και θεωρούν ότι σε κάποιο σημείο στην περιοχή υπήρχε και κάποιο αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και τους βοήθησε για να εξαφανιστούν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν ούτε καμένο και αυτό βάζει σε υποψίες τους αστυνομικούς και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της έρευνας.

Από την Παρασκευή το βράδυ έχει δοθεί επείγον σήμα με τα χαρακτηριστικά των δύο εκτελεστών τόσο σε αεροδρόμια όσο και σε λιμάνια. Υπάρχουν δύο μαρτυρίες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς από την αρχή μέχρι το τέλος αυτή την εκτέλεση, τα ρούχα, τις κουκούλες και τις μαύρες μάσκες που φορούσαν οι δράστες. Με όσα λοιπόν χαρακτηριστικά μπορούσαν και κυρίως με το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για Έλληνες, οι Αρχές έδωσαν σήμα την Παρασκευή το βράδυ σε αεροδρόμια και σε λιμάνια τον οποιονδήποτε ύποπτο να τον σταματήσουν, εάν οι αστυνομικοί δουν σε κάποιον κάτι που να τους θυμίζει τις περιγραφές αυτές.

«Το μάτι έβλεπε και το μυαλό αδυνατούσε να καταλάβει τι γινόταν»

Για τη στιγμή της δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ στην οδό Άννινου στον Άλιμο μίλησε στο Open αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης. «Ακούσαμε έναν ήχο σαν κρότο από εξάτμιση, μετά ακούσαμε και άλλους ήχους και γυρίσαμε και είδαμε αυτόν με το χακί να του ρίχνει από πάνω.

Το μάτι έβλεπε και το μυαλό αδυνατούσε να καταλάβει τι γινόταν. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, αναφέροντας πως όλο αυτό έγινε πολύ γρήγορα. Αναφερόμενος στο όχημα των δραστών ανέφερε «ένα χαμηλό σκουτεράκι, κακορίζικο, έβαλαν μπρος και φύγανε». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL