Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

ΚΑΡΑΊΒΑΖ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον  Άλιμο ήταν «καθαρό», κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άλλο χτύπημα. 

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα, ο οποίος δολοφόνησε με 13 σφαίρες τον Καραιβάζ.

Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι άντρες του Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο. 

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδεχομένως να δείξει εάν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα που ήταν κοντά στον δημοσιογράφο κατά τη διαδρομή του από την Κηφισιά στον Άλιμο.

Επίσης, θα μελετήσουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί το σκούτερ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των αυτοπτών, τη χαριστική βολή στο κεφάλι, έριξε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι δράστες σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.

Υποσχέσεις για άμεση διαλεύκανση από Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη 

Συνάντηση για το τραγικό περιστατικό είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και υποσχέθηκε ότι «πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας».

Aπό την πλευρά του ο υπ. Προ.Πο. ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και πως με ρητή του εντολή θα επισπευσθούν οι έρευνες. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου.

«Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων» είπε νωρίτερα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι ότι έπρεπε να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό για να τού ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της αποτρόπαιης δολοφονίας δημοσιογράφου;

Εάν δεν πραγματοποιούνταν η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ δεν θα έπραττε το αυτονόητο καθήκον της, δηλαδή, να εντοπίσει γρήγορα τους ενόχους της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL