Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Εμπαιγμός – Εξαιρούνται από την τρίμηνη παράταση συμβάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Εμπαιγμός – Εξαιρούνται από την τρίμηνη παράταση συμβάσεων

ΥΠΟΙΚ διαμαρτυρία
avgi.gr

Χωρίς δουλειά, ύστερα από 18 χρόνια εργασίας, μένουν από αύριο οι 150 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ενώ φαινόταν ότι είχε βρεθεί μια έστω και προσωρινή λύση για να συνεχίσουν να εργάζονται, με την τρίμηνη παράταση στις συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, σήμερα διαπίστωσαν ότι μένουν εκτός της ρύθμισης και από αύριο άνεργες.

Με βάση την τωρινή διατύπωση της ΠΝΠ, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ εξαιρούνται από την τρίμηνη παράταση, αφού αυτή θα ισχύσει από τις επόμενες ημέρες και για όσους ακόμη υπηρετούν. Οι συμβάσεις όμως των 150 καθαριστριών λήγουν σήμερα 31 Μαρτίου. 

Η εξέλιξη αιφνιδίασε τις καθαρίστριες που πραγματοποιούσαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι συμβάσεις τους ανανεώνονται τα τελευταία 18 χρόνια. Τώρα κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους, αφού είχαν πάρει δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Χρήστο Σταϊκούρα, ύστερα από συνεχόμενες κινητοποιήσεις τους και παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Για συμπεριφορές, που είναι ακατανόητες», υπογράμμισε η Τζένη Μπάλα, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Σε δήλωσή της στο avgi.gr, επισήμανε ότι πριν μερικές ημέρες, σε συνάντηση που είχε μαζί τους παρουσία επιτροπής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύτηκε ότι θα τους δώσει εξάμηνη παράταση συμβάσεων και ότι θα μελετήσει το θέμα. «Ερχόμαστε χθες και μαθαίνουμε ότι δόθηκε τρίμηνη παράταση σε όλους τους συμβασιούχους της Ελλάδας» ανέφερε. «Και μαθαίνουμε τώρα από το γραφείο του υπουργού ότι εμείς δεν σας είπαμε για εξάμηνη και τρίμηνη παράταση. Σας είπαμε ότι θα το κοιτάξουμε και ναι, από σήμερα σταματάτε την εργασία σας» κατήγγειλε.

https://www.youtube.com/watch?v=5PaL7RBltBA

Σ' εξέλιξη παραμένει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Οικονομικών, με τους καθαριστές και τις καθαρίστριες να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, μέχρι την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL