Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C24.6°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C23.4°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
22.0°C25.9°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C25.4°C
1 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.6°C20.9°C
3 BF 56%
Κορωνοϊός / Δραματικές σκηνές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Δραματικές σκηνές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής

ΜΕΘ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία του συστήματος υγείας, ειδικότερα στην Αττική όπου σύμφωνα με τις εικόνες που μεταφέρονται από γιατρούς και νοσηλευτές, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, τα περιστατικά κορωνοϊού είναι περισσότερα από ποτέ και είναι δύσκολο να διατηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ φορέων του ιού και μη.

Όπως καταγγέλλεται, δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι οι οποίοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ που εφημέρευε χθες δηλώνει ότι «υπάρχουν ράντζα παντού. Γέμισαν τα πάντα και αναζητείται χώρος να εισαχθούν ασθενείς που περιμένουν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών».

Παράλληλα, όπως τονίζει ο ίδιος «σε τέσσερις κλινικές του ίδιου νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται γενικά περιστατικά, έχουν βρεθεί αρκετοί ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό».

Σημειώνεται ότι στην προχθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έγιναν 58 εισαγωγές, ενώ στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν», οι εισαγωγές έφτασαν τις 73 και στη χθεσινή εφημερία του «Ευαγγελισμός» ξεπέρασαν τους 70.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, έχουν ήδη γεμίσει 5 κλινικές: μία 28 κλινών και τέσσερις των 33 κλινών, καθώς και η μονάδα βραχείας νοσηλείας, με 18 ασθενείς.

«Όποιος ασθενής μπαίνει στην εφημερία για άλλη αιτία, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να κολλήσει τον ιό», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL