Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.4°C20.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C19.5°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
3 BF 63%
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Η αστυνομία θα αποφασίζει αν θα γίνονται διαδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Η αστυνομία θα αποφασίζει αν θα γίνονται διαδηλώσεις

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου για τον περιορισμό των συναθροίσεων και του δικαιώματος στην ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε συνέντευξη στο Mega όπου επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μεταξύ άλλων μπαίνουν φραγμοί στην ενημέρωση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων καθώς ουσιαστικά θα αποκλείονται οι δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα, στο σχέδιο αναφέρεται ότι θα υπάρχει και «οριοθετημένος χώρος» για τους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς λοιπόν σχετικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια δέχθηκα πολλές καταγγελίες κυρίως από ξένους δημοσιογράφους που τους έδειραν, ξυλοκοπήθηκαν και ζητούσαν προστασία. Ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος πάει όπου θέλει. Αν όμως υπάρχουν επεισόδια και ζητά προστασία από την αστυνομία θα μπορεί να οριστεί ένα μέρος.Τώρα δεν ισχύει αυτό».

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας που κάνουν λόγο για βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπερασπίστηκε το σχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων, ισχυριζόμενος ότι «σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να καταργούμε κάθε μέρα την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης χωρίς λόγο. Αυτή η κατάχρηση τελείωσε. Όταν ο αριθμός είναι μικρός θα πηγαίνουν στο πεζοδρόμιο, όταν είναι λίγο μεγαλύτερος σε μία λωρίδα».

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι εναπόκειται στην κρίση των αστυνομικών για το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι μια συγκέντρωση λέγοντας ότι το μέγεθος και η επικινδυνότητα μιας διαδήλωσης θα αξιολογούνται από «τους αστυνομικούς που είναι στον δρόμο, από τον διαμεσολαβητή μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL