Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C22.9°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.1°C25.9°C
6 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C26.0°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
4 BF 72%
Αθηνά Λινού / Αιχμές κατά κυβέρνησης - Χωρίς επαρκή στοιχεία το άνοιγμα του λιανεμπορίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθηνά Λινού / Αιχμές κατά κυβέρνησης - Χωρίς επαρκή στοιχεία το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Λινού
ANDREA BONETTI

To άνοιγμα της αγοράς δεν βασίστηκε σε επαρκή αριθμό τεστ σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού η οποία προέβλεψε αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια, μιλώντας iatronet.gr τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης «στηρίχθηκε στην ανάγκη να ανοίξουμε», αμφισβητώντας την επάρκεια των δεδομένων από τα τεστ «πολλά από τα οποία είναι rapid tests, τα οποία έχουν μικρότερη ευαισθησία, άρα και αξιοπιστία».

«Θα προτιμούσα να είχαν γίνει περισσότερα τεστ, πριν αποφασιστεί το άνοιγμα μεγάλων πολυκαταστημάτων και mall» σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόσθεσε ότι «πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε νέα έξαρση, ελπίζω όχι πολλούς θανάτους. Δεν θα εκπλαγώ εάν έχουμε έξαρση στα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι σαφές πως όσο λιγότερα μέτρα λαμβάνεις, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα».

Ακόμη, σχολιάζοντας τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού επεσήμανε ότι «οι εμβολιασμοί είναι πολύ λίγοι και φαίνεται πως λιγοστεύουν οι παραλαβές από τις παρασκευάστριες εταιρείες. Η χορήγηση δεν είναι καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε. Όσο καθυστερούμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα έχουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL