Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κορωνοϊός / Άρχισαν να ξανακλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Άρχισαν να ξανακλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων

σχολείο Κάλυμνος
kalymnos-news.gr

Ούτε στα μισά της πρώτης εβδομάδας επανέναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία της χώρας δεν προλάβαμε να φτάσουμε και ήδη άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής να ξανανοίξει τα σχολεία χωρίς όρους ασφάλειας και υγιεινής ακόμη και στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown. Έτσι, μπήκαν και τα πρώτα «λουκέτα» σε  Κάλυμνο, Γαλάτσι, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Τετάρτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου στην περιοχή Βουβάλη, καθώς χθες το απόγευμα μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, άμεσα ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Αρχή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και αρχικά δόθηκε προφορική εντολή για αναστολή της λειτουργίας όλου του σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει και η επίσημη έγγραφη απόφαση.

Το σχολείο προβλέπεται να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2021. Από τη Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ενημερωθεί οι γονείς ενώ σήμερα πρόκειται  να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται  σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο για την τηλεκπαίδευση, αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν τμήμα της τρίτης τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου έως τις 24 Ιανουαρίου και τμήμα της δευτέρας τάξης στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα έως τις 25 Ιανουαρίου.

Χθες, έκλεισε και το τμήμα της πέμπτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τη δασκάλα της τάξης, η οποία είναι ασυμπτωματική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL