Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C24.1°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
19.6°C24.3°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.7°C
2 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.5°C23.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.4°C
4 BF 60%
Κορωνοϊός / Συνεχίζουν στα κόκκινα οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Συνεχίζουν στα κόκκινα οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Ο αργός ρυθμός βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, παρά το lockdown, προμηνύει ότι η πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ θα συνεχιστεί για άγνωστο διάστημα.

Χθες το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί με μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ άδειες από τις 44 που διαθέτει, ενώ το Ιπποκράτειο, που του παρέδωσε τη σκυτάλη, ξεκίνησε την εφημερία του χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ και την έκλεισε κατά τον ίδιο τρόπο. Το μόνο παρήγορο είναι ότι συνεχίζεται η μειωμένη προσέλευση νέων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και έτσι υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων απλών κλινών στις «κοβιντοκλινικές».

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς γιατρούς εξιτήρια και εισιτήρια ασθενών Covid-19 κοντεύουν να ισοζυγιστούν. Μάλιστα στο «Παπανικολάου» ευελπιστούν, εάν συνεχίσει ο ρυθμός των νέων εισαγωγών να είναι στα επίπεδα των τελευταίων ημερών, να επιστραφεί ένας χώρος για να ξεκινήσει να λειτουργεί κάποια από τις άλλες κλινικές του νοσοκομείου, που ανέστειλε τη λειτουργία της για να δοθεί ο χώρος για ασθενείς με Covid-19.

100% η πληρότητα στη Λάρισα

Στα κόκκινα συνεχίζουν να λειτουργούν και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Η πληρότητα στις 46 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν, είτε στους χώρους ΜΕΘ είτε στημένες σε χειρουργεία, βρίσκεται συνεχώς στο 100%. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, παρατηρείται και εκεί μια σχετική αποσυμπίεση στις απλές κλίνες Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τη σχετική μείωση στις νέες εισαγωγές ασθενών, στον βορειοελλαδικό χώρο συνεχίζουν να νοσηλεύονται με κορωνοϊό πάνω από 1.200 άτομα. Επίσης, σύμφωνα με τοπικές αρχές, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και σε χωριά.

Στη Μεγάλη Παναγιά απουσιάζει ο ΕΟΔΥ

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το μαντεμοχώρι Μεγάλη Παναγιά στη ΝΑ Χαλκιδική, που ήδη μετράει 14 θανάτους από Covid-19! Ενώ ήταν φανερή η μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, μαζικοί έλεγχοι δεν έγιναν μέχρι στιγμής. Συγχρόνως η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αποφεύγουν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα, όπως για το εάν έγιναν και πόσα τεστ από την Ελληνικός Χρυσός στους εργαζόμενους στα μεταλλεία και ποια τα ποια τα αποτελέσματά τους.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ δεν απαντούν ούτε και για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στη Μεγάλη Παναγιά, ενώ από τον Δήμο Αριστοτέλη ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΔΥ θα κάνει «ράπιντ τεστ» μέσα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στις 15 Δεκεμβρίου...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL