Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ο χρόνος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο χρόνος

Ντελιβεράς σε μηχανάκι
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τον τελευταίο καιρό έβλεπε συνέχεια μπροστά του αντιφάσεις. Ακόμα και στη μοναδική ενιαία και παγκόσμια μονάδα μέτρησης, τον χρόνο. Σκεφτόταν το ποσό γρήγορα περνάει ο χρόνος αυτές τις ημέρες και πόσα λιγότερα πράγματα καταφέρνει να κάνει μέσα στην ημέρα του.

Είχε καταλάβει νωρίς στη ζωή του ότι όσο η Γη γυρίζει ο χρόνος ρέει και άρα έπρεπε μόνιμα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και κίνηση. Να προοδεύει. Η μόνη πρόοδος όμως που κατάφερε να κατακτήσει την τελευταία χρονιά είναι η προοδευτική αύξηση του ποσού των δόσεων στην πιστωτική του κάρτα από τις αγορές της Μαύρης Παρασκευής, που ωστόσο δεν έχουν έρθει ακόμα εξαιτίας του φόρτου εργασίας στις ταχυμεταφορές.

Η πρόοδος, μάλιστα, εκθετική.  Όπως τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα - λογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τις ηλεκτρονικές αγορές.  Έκτοτε, μαύρη γίνεται η κάθε ημέρα του, αφού τα μηχανάκια που περνούν έξω από το σπίτι, και έμοιαζαν με ενοχλητικές μύγες του καλοκαιριού που χαλούν την ηρεμία των διακοπών, σήμερα τον ξεσηκώνουν κάθε λίγο και τον σέρνουν κυριολεκτικά μέχρι το παράθυρο εκτοξεύοντας τον ενθουσιασμό του, τον οποίο συνήθως διαδέχεται η ματαίωση.

Βρισκόταν σε ανισορροπία, το είχε καταλάβει και προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του ότι έπρεπε να το αντιμετωπίσει όπως αντιμετώπισε και το κουτσομπολιό των πρώτων ημερών που είχε γίνει η σανίδα σωτηρίας του στην έλλειψη επικοινωνίας.

Προτού προλάβει όμως να πείσει τον εαυτό του, ένα μηχανάκι πέρασε σίφουνας με τον χαρακτηριστικό του ήχο έξω από το σπίτι. Δαγκώθηκε, έσφιξαν τα μπράτσα του και οι μηροί του, αλλά δεν σηκώθηκε. Θα ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή την αντίσταση και την αλλαγή. Το μηχανάκι όμως επέστρεψε και σταμάτησε έξω από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Χαμογέλασε και σκέφτηκε «δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω» και «πέταξε» για ακόμη μια φορά μέχρι την μπαλκονόπορτα με την πρέπουσα υπεροπτική αδιαφορία και τα χέρια στις τσέπες.

Ο ταχυμεταφορέας είχε προλάβει να κατέβει από το μηχανάκι, να βγάλει το κράνος, να αρπάξει τον καφέ του και να ανάψει ένα τσιγάρο.

Έκανε πίσω απογοητευμένος που έχασε την ευκαιρία ν’ αντισταθεί.

Το κουδούνι όμως χτύπησε και ο κομιστής με το δέμα βρέθηκε έξω από την πόρτα του να του το παραδίδει.

Το έξυπνο ρολόι που αγόρασε είχε φτάσει.

Τώρα πια θα μέτραγε έξυπνα τον χρόνο και του έμενε μόνο να τον διαχειριστεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL