Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Τα κρούσματα πέφτουν, αλλά όχι οι νέες νοσηλείες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Τα κρούσματα πέφτουν, αλλά όχι οι νέες νοσηλείες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς δεν αποτυπώνεται ακόμη στις εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα στα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν στα «κόκκινα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχθεσινή εφημερία των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς» οι εισαγωγές ξεπέρασαν και πάλι τις 100, ενώ στις ΜΕΘ οι κλίνες συνεχίζουν να είναι από ελάχιστες έως μηδενικές. Πιο συγκεκριμένα στο «Γ. Γεννηματάς» έγιναν 26 εισαγωγές και είχε άλλα 20 περιστατικά ύποπτα για κορωνοϊό, ενώ και οι 17 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν γεμάτες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εφημερίας αποσωληνώθηκε ένας 43χρονος που βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του, αλλά αμέσως διασωληνώθηκε ένας 53χρονος.

Στο ΑΧΕΠΑ έγιναν 85 νέες εισαγωγές στις «κοβιντοκλινικές», ενώ όλες οι κλίνες ΜΕΘ και σ' αυτό το νοσοκομείο είναι γεμάτες. Χθες το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησε την εφημερία έχοντας μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες, ενώ στις «κοβιντοκλινικές» νοσηλεύονταν ήδη 225 ασθενείς και είχε διαθέσιμες 55 απλές κλίνες.

"Αρωγή" πριν από το εξιτήριο

Στο μεταξύ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δ. Τσαλικάκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο Πρακτορείο FM 104,9, έλυσε και την απορία πολλών για το ποιοι ασθενείς διακομίζονται στις εγκαταστάσεις της «Αρωγής» της Euromedica.  Όπως εξήγησε, εκεί θα νοσηλεύονται μόνον ήπια περιστατικά, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στην αποδρομή τους, λίγες μέρες πριν πάρουν εξιτήριο.

Σε ράντζο με φιάλη οξυγόνου

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, αφού διαπίστωσε ότι δέχεται μεγάλη πίεση εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα, έταξε την ενίσχυσή του με προσωπικό από δημόσια νοσοκομεία άλλων περιοχών και όχι με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με έναν άρρωστο να βρίσκεται με φιάλη οξυγόνου σε ράντζο στον διάδρομο του νοσοκομείου και κατήγγειλαν κακή διαχείριση των ύποπτων περιστατικών Covid-19.

Στα Γιάννενα τουλάχιστον 43 κρούσματα SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν σε φαντάρους που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στην περιοχή Πέραμα. Το στρατόπεδο τέθηκε σε καραντίνα και σύμφωνα με τους αρμόδιους όλοι οι θετικοί στον ιό φαντάροι είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε έχουν ήπια συμπτώματα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL