Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C21.9°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.6°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
19.9°C24.8°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C25.5°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
2 BF 88%
Τηλεκπαίδευση / Μερικό μπλακ άουτ στην Αττική - 5η ημέρα προβλημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεκπαίδευση / Μερικό μπλακ άουτ στην Αττική - 5η ημέρα προβλημάτων

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΡΑΝΙΑ
ΑΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συνεχίζεται το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και σήμερα καθώς καταγγελίες στο Κόκκινο 105,5 αναφέρουν ότι στο Περιστέρι και στην Ανατολική Αττική, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δεν μπορούν καν να συνδεθούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του οποίου η σελίδα «πέφτει» κατά διαστήματα.

Σημειώνεται το ΠΣΔ αντιμετωπίζει από τη Δευτέρα σοβαρά προβλήματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αναβαθμιστεί και οι περιορισμένες δυνατότητές του ήταν ήδη γνωστές από την περασμένη άνοιξη.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η τηλεκεπαίδευση και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Με δεδομένη την αδυναμία του ΠΣΔ να σηκώσει τους υπάρχοντες χρήστες προκαλούνται ερωτήματα για το πως θα εισαχθούν στην τηλεκπαίδευση και τα δημοτικά σχολεία.

Όπως αποκάλυψε χθες το avgi.gr, ενώ το υπουργείο γνώριζε ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης δεν μπορούσε να διαχειριστεί ένα μαζικό login χρηστών, δεν έπραξε τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το πρωί το Webex λειτουργούσε στην Ελλάδα, όμως μόνο για όσους είχαν δικό τους λογαριασμό και δεν επιχείρησαν να συνδεθούν μέσω του ΠΣΔ.

Χθες, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, δήλωσε αναφορικά με τα προβλήματα συνδεσιμότητας στο ΠΣΔ, που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα ότι υπάρχουν μεν «αρρυθμίες αλλά λύνονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL