Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Ποια είναι η Αθηνά Λινού που πρότεινε ο Τσίπρας για υπουργό Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ποια είναι η Αθηνά Λινού που πρότεινε ο Τσίπρας για υπουργό Υγείας

ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Λινού, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων τα ηνία του υπουργείου Υγείας αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, του υπουργού Υγείας, όχι στελέχη μας. Εγώ θα σας πρότεινα την κ. Αθηνά Λινού. Έλεγε "παντού προσοχή", "παντού μάσκες"», είπε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Αθηνά Λινού άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό με τις παρεμβάσεις κατά την πανδημία. Η εμπειρία της και το βιογραφικό της αποκαλύπτουν μια λαμπρή επιστήμονα. Να σημειωθεί ότι δεν συμμετέχει στην επιτροπή των λοινωξιολόγων.

Το βιογραφικό της  Αθηνάς Λινού

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην επιδημιολογία και πρόληψη χρονίων και επαγγελματικών νόσων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερευνητική της δραστηριότητα σε θέματα διατροφής, αλλά και καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

Έχει αναλάβει πολλές ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και επιστημονική υπεύθυνη του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία-Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμηση.

 Έχει υπηρετήσει σε μεγάλο αριθμό Επιτροπών και Συμβουλίων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η Αθηνά Λινού το 1990 ίδρυσε το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής το οποίο υλοποιεί ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και Δημόσιας Υγείας.

Έχει εκδώσει ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, έχει κάνει πολλαπλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών δικτύων που ασχολούνται με τη Δημόσια Υγεία. Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Υπήρξε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας στις εκλογές του 2009, ενώ το 2011 διορίστηκε Ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL