Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
4 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C23.9°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
21.6°C25.4°C
4 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.6°C21.9°C
2 BF 49%
Κορωνοϊός / «Κίνδυνος για 700 ημερήσια κρούσματα τον Δεκέμβριο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Κίνδυνος για 700 ημερήσια κρούσματα τον Δεκέμβριο»

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΜΕΘ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον υπαρκτό κίνδυνο να φτάσουμε τα 500 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο και τα 700 τον Δεκέμβριο αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Ηρακλής και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποιώντας ότι θα απαιτηθούν παραπάνω μέτρα μέσα στον Οκτώβριο, όπως τηλεργασία και μάσκες παντού.

Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στην έρευνα που επεξεργάζεται το τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανικής σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το τι θα συμβεί από το τέλος του Οκτωβρίου και έπειτα όταν θα αρχίσει να κρυώνει ο καιρός όπου τότε θα έχουμε άλλες διαστάσεις».

«Η μία είναι η εγγενής μεταδοτικότητα του ιού η οποία όσο έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη υγρασία μειώνεται άρα το καλοκαίρι στην ουσία είχαμε μικρότερη μεταδοτικότητα εγγενώς του ιού απλώς είχαμε προφανώς μεγάλη έξαρση λόγω της διασποράς. Αυτό θα αρθεί με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες όπου θα μένουμε και περισσότερο μέσα σε κλειστούς χώρους, άρα θα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα συνωστισμού και χειρότερος αερισμός» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι «αυτό το φαινόμενο είναι πολλαπλασιαστικό, όσο μεγαλώνει η διασπορά και οι συνθήκες δυσχεραίνουν (εποχιακή γρίπη, κλπ) ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων είναι χαρακτηριστικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL