Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C23.5°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.2°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C24.3°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.4°C17.4°C
1 BF 60%
Κορωνοϊός / Τα κρούσματα πλημμύρισαν την Αττική - Σε ΜΕΘ 25χρονος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τα κρούσματα πλημμύρισαν την Αττική - Σε ΜΕΘ 25χρονος

Κορωνοϊός απολύμανση
Στιγμιότυπο από απολύμανση στο κέντρο της Αθήνας (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δοκιμάζεται η Αθήνα από τη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ αβέβαιο μοιάζει το μέλλον στην πρωτεύουσα όσον αφορά τα κακά ποιοτικά στοιχεία, που προκύπτουν από τις επιδημιολογικές μετρήσεις.

Ο αριθμός των διασωληνώσεων, η ηλικιακή κατανομή, καθώς και αυξημένη θνησιμότητα που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνουν την ανησυχία των ειδικών.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ, σε πανελλαδικό σύνολο 269 μολύνσεων, οι 197 ήταν στην Αττική, ενώ περίπου τρεις εβδομάδες έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα περιοριστικά μέτρα, τα οποία δείχνουν ότι δεν έχουν αποδώσει.

Στο μεταξύ επιβεβαιώνεται ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, αφού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, ηλικίας κάτω των 40 ετών.

«Πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική»

Για την περιφέρεια Αττικής, και το κέντρο της Αθήνας ειδικά, ο Νίκος Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση». «Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» επισήμανε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Για τα τεστ εξήγησε ότι  «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

«Αν γίνει λοκντάουν θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… δε θέλω να μιλώ για λοκντάουν για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία» είπε, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας

Σε ΜΕΘ 25χρονος

Διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο νοσηλεύεται 25χρονος από την Τήνο. Ο νεαρός, μετά από δύο αρνητικά τεστ διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πυρετό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιούμενη. Ο νεαρός χρειάστηκε να διασωληνωθεί μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Open, στο «Σωτηρία» διασωληνωμένος βρίσκεται ένας 37χρονος και στον Ευαγγελισμό ένας 40χρονος, που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.

Σε επίπεδο θυμάτων από την πανδημία, μία νεαρή γυναίκα συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Πρόκειται για 39χρονη που νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και υπέκυψε μετά από επιπλοκές που παρουσίασε.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL