Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Κούζηλος, με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο Ν. Κούζηλος, που πρόσφατα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, είναι ο έβδομος βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος για τον οποίο ισχύει η προσωρινή κράτηση καθώς ανακρίτριες και εισαγγελέας τον έκριναν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.
Ο Νίκος Κούζηλος αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των ανακριτριών την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του από τη δικογραφία ήταν εξόχως επιβαρυντικά. Πρόκειται για βίντεο και φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να συμμετέχει στην επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι 25-01-2014 με πέτρες και καπνογόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής συμμετείχε στα επεισόδια μόλις τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως υπάρχει έρευνα για τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.
Σε συμπαράσταση του Ν. Κούζηλου είχαν σπεύσει στο Εφετείο μερικές δεκάδες ομοϊδεάτες του ενώ μετά την είδηση για την προφυλάκισή του ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη διαδικασία παράνομη και μεταξύ άλλων δήλωσε: "Άλλος ένας βουλευτής φυλακίστηκε χωρίς στοιχεία. Μιλάμε για δικαστικό έγκλημα. Η χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά δεν κατάφερε να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή".
Την Πέμπτη απολογείται η Ελ. Ζαρούλια
Η παρέλαση των χρυσαυγιτών από το Εφετείο προκειμένου να απολογηθούν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Για την Πέμπτη έχει κληθεί η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισθέντα γ.γ. της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει η απολογία του Μιχάλη Αρβανίτη.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή απολογήθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιορισμό κατ' οίκον, 24ωρη αστυνομική φύλαξη και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Εξαίρεση στον περιορισμό κατ' οίκον που επιβλήθηκε στον Δ. Κουκούτση είναι η μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.